zang (licht)

Weteringpark 7 43
8025 AM ZWOLLE
Overijssel, Nederland (Kaart / vCard)
T: 0628716052
irisluytjes@live.nl
https://www.irisluytjes.nl

Mijn passie voor zingen ontstond al toen ik klein was en meezong met Kinderen voor Kinderen en Disney. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie waardoor muziek maken altijd is gestimuleerd. Zo begon ik op jonge leeftijd al met toneelles en later ook musical- en zanglessen waar de basis voor het zingen en acteren is ontstaan.

Na een aantal (school-)musicals en zanguitvoeringen besloot ik naar het ArtEZ conservatorium in Zwolle te gaan in de richting Zang Jazz & pop. Hier volgde ik lessen van o.a. Ronald Douglas, Zosja El Rhazi en Adrienne West. Voor mijn techniek heb ik me verdiept in EVT (Estill Voice Training System) en CVT (Complete Vocal Technique). Ik heb level 1 & 2 van EVT bij Anne-Marie Speed gevolgd. In mijn derde en vierde studiejaar nam ik deel uit van twee mooie theaterproducties 'Wim & Conny' en 'Doe Maar Vrienten' o.l.v. Ronald Douglas waarmee we door het land toerde in verschillende theaters.

In 2010 ben ik voor mezelf begonnen als zangdocente. Daarnaast heb ik veel workshops gegeven op basisscholen en was ik leiding bij een jaarlijks musicalkamp. Sinds 2015 ben ik dirigente en muzikaal leider bij Popkoor 'Wanne Be' en werk ik als zangdocente bij Muziekschool Zwolle en Cultuurplein Noord-Veluwe.  

Momenteel studeer ik Docent Muziek in deeltijd aan het ArtEZ Conservatorium en ben ik ook werkzaam als muziekdocente op het Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn.
 
 

Video